اسطوره بدنسازی: حق هادی چوپان را خوردند!
جی کاتلر در گفت و گوی اخیر خود صراحتا تاکید کرد هادی چوپان با معیارهای بدنسازی، قهرمان مستر المپیا 2023 بوده است.
به گزارش ورزش 360، جی کاتلر قهرمان چهار دوره مستر المپیا در پادکست Bro Chat به میزبانی فواد ابیاد صراحتا تایید کرد که اگر داوری مستر المپیا مثل سالهای دوران رقابت او بود، هادی چوپان باید بالاتر از درک لانسفورد به قهرمانی میرسید.
این اولین اظهار نظر صریح جی کاتلر در این باره بوده است. او پیشتر در پادکست خود از احترام به نظر داوران گفته بود، با این حال برای اولین بار بعد از مستر المپیا 2023 با جزئیات درباره رقابت هادی چوپان و درک لانسفورد در این استیج صحبت کرده و حال معتقد است که هادی چوپان میتوانست قهرمان این استیج باشد.
پادکست Bro Chat به میزبانی فواد ابیاد بدنساز حرفهای سابق و پروموتر فعلی مسابقات، ایان والیر بدنساز بازنشسته، پال لازن داور سابق لیگ حرفهای IFBB و مایک فن ویک دیگر بدنساز بازنشسته کانادایی برگزار میشود و در اپیزود اخیر این پادکست، جی کاتلر قهرمان افسانهای مستر المپیا مهمان این پادکست محبوب بوده است.
در این پادکست حدودا دو ساعته که فضای آن از فضای مرسوم خشک مرسوم پادکستها دور است و گفتوگوها حالت بسیار صمیمانهای دارد، موضوعات مختلفی مطرح شد، از جمله روزهای بعد از بازنشستگی بدنسازان، حضور بدنسازان در سوشال مدیا، جوایز مسابقات و چگونگی درآمدزایی از موارد تجاری مرتبط با بدنسازی و ... بحث شد، با این حال احتمالا مهمترین بخش صحبتها به گفتوگویی که پیرامون مقایسه درک لانسفورد و هادی چوپان در مستر المپیا 2023 شکل گرفت، برمیگشت.
در بخشی از این پادکست، فواد ابیاد صراحتا از جی کاتلر درباره هادی چوپان و درک لانسفورد پرسید. کاتلر صحبتهای خود در این باره را این گونه آغاز کرد:
هر کدوم میتونستن قهرمان باشن. تو سیستم داوری قدیمی به نظرم هادی می تونست قهرمانی رو حفظ کنه. از زاویه دید من، اون به اندازه کافی خوب بود. درک قطعا به خاطر فیگورهای پشت این رقابت رو برد ولی میشه دوباره فیگور به فیگور مرور کرد. ولی اگه بخوایم از لحاظ قواعد بدنسازی به این موضوع نگاه کنیم، به نظرم هادی می تونست قهرمان بشه.
این صحبتهای جی کاتلر با واکنش فواد ابیاد مواجه شد و او در واکنش به این صحبتها، درباره «سیستم داوری قدیمی» که جی کاتلر صراحتا به آن اشاره کرده بود پرسید. کاتلر در پاسخ گفت:
اگه برگردیم به چند سال پیش، من رقابتهایی که با رونی کلمن داشتم رو یادمه. رقابتهای خیلی نزدیکی بودن، چه من با رونی کلمن، چه فیل هیث و کای گرین. به نظرم به اندازه کافی نزدیک بودن. تا جایی که سختی، سایز عضلات، چگالی، جزئیات و موارد دیگه رو ببینیم. هادی احتمالا شانس خوبی برای بردن این رقابت داشت. من علیه درک هم نیستم. این حس رو دارم که وقتی تو بدنسازی میگیم طرف رو ناک اوت کرده (اشاره به پیروزی قاطعانه)، اصطلاحی که مردم این روزها از آن استفاده نمیکنن، من فکر نمیکنم که هادی چوپان ناک اوت شده باشه.
فواد ابیاد در ادامه و راستای صحبتهای جی کاتلر تاکید کرد:
به نظرم درک تو بغل و پشت پاها، گلوت، شاید پشت و جفت بازو از پشت بهتر بوده و بقیه جاها هادی بدنساز بهتری بوده. نمیخوام چیزی رو از درک بگیرم، واضحه.
جی کاتلر بعد از این صحبتهای ابیاد مجددا وارد گفتوگو شد و گفت:
این دقیقا مشکلیه که داریم. این مشکلیه که تو پادکستها میبینیم. نمیخوایم به احساسات مردم لطمه بزنیم. من فکر میکنم درک فوقالعاده است، سامسون فوقالعاده است. من و میلوس سارسف دائما در این باره بحث داریم. ساختار بدنی و ...، سامسون ایدهآله. ولی هادی قهرمان سال پیش بود و این کاملا قابل بحثه که هادی میتونست چند بار قهرمان مستر المپیا بشه.
این صحبتهای جی کاتلر در واقع واکنشی به عرفی است که سالها در مستر المپیا شاهد آن بودیم. عرفی که این گونه تعریف شده بود: برای شکست دادن قهرمان قبلی، باید او را ناک اوت کنید! موضوعی که در سالهای رقابت رونی کلمن و جی کاتلر شاهد آن بودیم، موضوعی که جی کاتلر پیشتر با عنوان کردن اینکه در مستر المپیا 2006 بهترین نسخه بدنی رونی کلمن را نبرده به نوعی به آن واکنش نشان داده بود. موضوعی که در سالهای رقابت فیل هیث و کای گرین به مراتب شاهد آن بودیم.
تایلر مانیون نایب رئیس لیگ حرفهای IFBB و یکی از اعضای پنل داوری مستر المپیا بعد از رقابت هادی چوپان و درک لانسفورد در مستر المپیا در این باره تاکید کرده بود که چنین عرفی در پنل داوری وجود ندارد و بدنسازی که از لحاظ معیارهای داوری حتی برتری جزئی داشته باشد به عنوان نفر برتر انتخاب خواهد شد و امتیازی برای مدافع عنوان قهرمانی در نظر گرفته نمیشود.