مرحله گروهی جام ملتهای آسیا زیر ذره بین
تیم ملی فوتبال ایران یازدهم بهمنماه در آخرین دیدار مرحله یکهشتم نهایی رقابتهای جام ملتهای 2023 آسیا که به میزبانی کشور قطر برگزار میشود در ورزشگاه 10 هزار نفری عبدالله بن خلیفه دوحه به مصاف تیم ملی سوریه خواهد رفت.
به گزارش ورزش 360، این دیدار اگرچه میتواند روی کاغذ دیداری ساده برای تیم ملی تلقی شود اما این دوره از رقابتها در مرحله گروهی ثابت کرد که هیچ حریفی را نمیتوان تا قبل از آغاز بازی، راحت ارزیابی کرده و مسلما در مرحله حذفی نیز تمامی تیمها برای پیشروی تا فینال تا دندان مسلح در مقابل یکدیگر حاضر خواهند شد.
با این حال ارزیابی مسائل فنی و آماری مرحله گروهی رقابتها در آیتمهای مختلف و متفاوت میتواند این مساله را به اثبات برساند که کدام تیمها نسبت به تیمهای دیگر در این مرحله قابلیتهای خود را براساس سطح قدرت خود به رخ سایرین کشانده یا احیانا چه تیمهایی برخلاف اسم و رسم و سابقه و دیرینه خود در فوتبال قاره کهن نتوانسته آنطور که باید و شاید در مرحله گروهی دست به قدرتنمایی زده و قدرت خود را به رخ سایر حریفان بکشد.
حال اینکه در هر آیتم در موارد آماری، چه تیمهایی موفقتر عمل کرده و از حالا خود را یک سر و گردن بالاتر از سایر تیمها برای کسب عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا نشان دادهاند، در ادامه آن را به تفکیک آیتمهای مختلف میخوانید. درواقع در مرحله گروهی رقابتها 36 دیدار برگزار شد که به تفکیک هر بخش، نکات آماری زیر به ثبت رسیده است.
آمار مسابقات جام ملتهای آسیا
گل زده: ایمن حسین از عراق با 5 گل زده در صدر جدول گلزنان قرار گرفته و این درحالی است که تیمهای ملی عراق، کره و ژاپن با 8 گل زده در این بخش صدرنشین تلقی شده و تیم ملی ایران با 7 گل به تنهایی در این جدول در رده دوم قرار دارد.
857 شوت: عدی دباغ از فلسطین با 12 شوت در این بخش رکورددار است. در این بخش تا تعداد نفراتی که 7 شوت روانه دروازه حریفان کردهاند خبری از نام ملیپوشان کشورمان نیست اما در بخش تیمی، شاگردان قلعهنویی با 41 شوتی که به دروازه حریفان زدهاند در این بخش در رده هشتم تیمها در این آیتم در مرحله گروهی قرار گرفتهاند. عربستان، کره و فلسطین در این بخش در ردههای اول تا سوم قرار دارند.
253 شوت در چهارچوب: لی کانگ این از کرهجنوبی با 6 ضربه داخل چهارچوب در این بخش صدرنشین است. همچنین تا بازیکنانی که 3 ضربه در چهارچوب داشتهاند هم نامی از ملیپوشان ایران وجود ندارد و این درصورتی است که در بخش تیمی این آیتم، چین به همراه ایران با 11 شوت در چهارچوب در رده دهم مشترک قرار دارند. کرهجنوبی در این آیتم با 19 شوت در چهارچوب در رده اول قرار دارد.
25 کلینشیت: در این بخش علیرضا بیرانوند از ایران تنها در یک دیدار کلینشیت کرده تا هم این دروازهبان و هم تیم ملی در رده سوم مشترک این آیتم قرار بگیرند. تیمهای ملی قطر و تایلند در این بخش با کلینشیت در تمامی دیدارهای خود نقش بسزایی را درمجموع این رکورد به ثبت رسیده ایفا کردهاند. همچنین گلر کشورهای تایلند و سوریه هر کدام با 2 کلینشیت از لحاظ انفرادی صدرنشین هستند.
32056 پاس: در این بخش هری سوتار با 314 پاس صدرنشین است. جالب اینکه حسین کنعانیزادگان با 215 پاس در این آیتم در رده هفتم این جدول قرار دارد. در بخش تیمی بعد از کرهها که 2103 پاس را به ثبت رساندهاند، تیم ملی ایران با 1647 پاس در رده پنجم قرار دارد. ژاپن، عربستان و استرالیا در این بخش در ردههای دوم تا چهارم قرار دارند.
318 کرنر: باز هم کرهجنوبی با 27 کرنر در این بخش صدرنشین است. تیم ملی کشورمان در این بخش با 15 کرنر در رده نهم قرار دارد.
11 پنالتی: سون هیونگمین از کرهجنوبی تنها بازیکنی است که در این رقابتها در مرحله گروهی 2 ضربه پنالتی به ثمر رسانده که هر دوی آنها تبدیل به گل شده است. کره و امارات در این آیتم با 2 ضربه پنالتی موفق در صدر قرار دارند و این درحالی است که یک ضربه پنالتی برای اماراتیها در بازی برابر ایران از دست رفت.
874 خطا: ابراهیم فارس حصار از سوریه رقیب ایران در مرحله یکهشتم نهایی جام ملتها با 11 خطا صدرنشین بازیکنان خشن جام است. همچنین پابلو صباغ دیگر ملیپوش سوریه نیز با 8 خطای فردی در این جدول در رده سوم قرار دارد تا در جدول خشنترین بازیکنان جام، دو سوری قرار داشته باشند. در آیتم فردی این بخش نامی از بازیکنان ایران دیده نمیشود. اندونزی با 50 خطا، تاجیکستان و اردن در بخش تیمی این آیتم در ردههای اول تا سوم قرار دارند. نام سوریه و ایران در 10 کشور اول قرار ندارد.
105 کارت زرد: محمدحسین کنعانی به همراه ملیپوشانی از کشورهای قطر، تایلند و قرقیزستان با دریافت 2 کارت زرد بیشترین تعداد کارت زرد در مرحله گروهی را دریافت کردهاند، این در شرایطی است که کره، قطر و تاجیکستان در این بخش با دریافت 8 کارت زرد در بخش تیمی این آیتم مشترکا صدرنشین هستند. با احتساب رتبههای مشترک، در بین 10 کشور اول نامی از تیم ملی در این آیتم دیده نمیشود.
7 کارت قرمز: قرقیزها به همراه ویتنام هر کشور با 2 کارت قرمز به همراه لبنان، تاجیکستان و امارات کشورهایی هستند که بازیکنان آنها در این رقابتها اخراج شدهاند.
1398 دفع توپ: در این بخش سعد از مالزی با 20 دفع توپ صدرنشین است و در بخش تیمی نیز اماراتیها با 91 دفع توپ قرار دارند. در این آیتم هم در بخشهای تیمی و انفرادی نامی از ایرانیها نیست.
آمار بخشهای انفرادی جام ملتهای آسیا:
آقای گلها: در این بخش ایمن حسین از عراق با 5 گل صدرنشین است و مهدی قایدی و مهدی طارمی هر کدام با 2 گل زده در رتبه سوم مشترک قرار دارند.
آقای پاس گل: سردار آزمون و سامان قدوس به همراه معزعلی از امارات، علی جاسم از عراق، البطاط از فلسطین، النیمت از اردن هرکدام با 2 پاس گل در صدر جدول آقای پاس گلها قرار دارند.
ساختن شانس گلزنی: در این بخش لی کانگ این از کرهجنوبی با 9 موقعیتسازی صدرنشین است و سامان قدوس با 6 بازیکن دیگر در رده سوم مشترک قرار دارد.
سیو گلر: خالد عیسی از امارات با 12 سیو در این آیتم صدرنشین است و بیرانوند از ایران با 9 سیو در رده چهارم قرار دارد.
همچنین در بخش درصد پاسهای صحیح در بخش تیمی نیز بعد از کرهجنوبی و عربستان با 88 درصد پاس صحیح و استرالیا با 85 درصد پاس صحیح، تیم ملی ایران با 84 درصد پاس صحیح در رده سوم قرار دارد.