بیوگرافی و کارنامه پیتسو موسیمانه سرمربی استقلال
پیتسو موسیمانه سرمربی اهل آفریقای جنوبی، سرمربی استقلال بعد از جواد نکونام و سهراببختیاریزاده در لیگ هشتم است.
به گزارش ورزش 360، اسامی زیادی پس از جدایی نکونام مطرح شد و به نوعی به عنوان گزینه سرمربیگری باشگاه استقلال معرفی شدند. اما در نهایت پیتسو موسیمانه بعد از مذاکره با مدیران باشگاه استقلال، به عنوان مربی تیم انتخاب شد.
پیتسو موسیانه متولد ۲۶ جولای ۱۹۶۴ در شهر کاگیسو در ایالت گوتنگ آفریقای جنوبی است که در دوران بازیگری، در پست هافبک بازی می کرد و فوتبالش را از باشگاه جومو کاسموس آفریقای جنوبی آغاز کرد. گفتنی است موسیمانه سابقه ۴ بازی ملی در کارنامه خود دارد که یک گل ملی نیز ثبت کرده است.
موسیمانه پس از خداحافظی از فوتبال، بلافاصله به عنوان سرمربی تیم ذخیرههای سانداونز آفریقای جنوبی، انتخاب شد. بعد از سه سال کار در سانداونز، موسیمانه به سوپر اسپرت آفریقای جنوبی پیوست و دستیار بروس گروبلار در این باشگاه شد. بعد از دو سال فعالیت به عنوان دستیار، او در سال ۲۰۰۱ به عنوان سرمربی این باشگاه شناخته شد. موسیمانه از سال ۲۰۰۱ تا سال ۲۰۰۷ در سوپر اسپرت حضور داشت و در این مدت به دو نایب قهرمانی با این باشگاه دست یافت.
بعد از انتصاب کارلوس آلبرتو پریرا برزیلی به عنوان سرمربی آفریقای جنوبی، موسیمانه به عنوان دستیار او انتخاب شد. موسیمانه و پریرا، باید تیم ملی آفریقای جنوبی را در اولین میزبانی جام جهانی در قاره آفریقا، هدایت میکردند. بعد از جدایی پریرا از آفریقای جنوبی قبل از جام کنفدراسیونها، جوئل سانتانا، سرمربی تیم ملی این کشور شد و موسیمانه نیز در کادر فنی باقی ماند و به مدت ۲۷ بازی سرمربی جدید را همراهی کرد. سانتانا نیز بعد از مدتی از تیم ملی آفریقای جنوبی جدا شد تا کارلوس آلبرتو پریرا به این کشور بازگردد و در جام جهانی ۲۰۱۰، هدایت این کشور را برعهده داشته باشد. پریرا و موسیمانه در جام جهانی ۲۰۱۰ حضور داشتند و آفریقای جنوبی میزبان، در مرحله گروهی از جام کنار رفت.
بعد از حذف آفریقای جنوبی از جام جهانی ۲۰۱۰ در مرحله گروهی، موسیمانه به عنوان سرمربی تیم ملی آفریقای جنوبی منصوب شد. او برای ۱۷ مسابقه هدایت تیم ملی کشورش را برعهده داشت و به دلیل ناکامی در رسیدن به جام ملتهای آفریقای ۲۰۱۲، از سمت خود برکنار شد. موسیمانه در بازی آخر مرحله انتخابی جام ملتها، به اشتباه برای تساوی بازی کرد، در صورتی که تیمش به یک برد احتیاج داشت. او در سال ۲۰۱۲، به باشگاه سانداونز بازگشت و سرمربی جدید این باشگاه شد.
موسیمانه از هفته دوازدهم هدایت باشگاه سانداونز را برعهده گرفت و توانست با آمار هشت پیروزی، هشت تساوی و سه شکست، این باشگاه را به رتبه دهم لیگ برتر آفریقای جنوبی برساند. او در فصل دوم حضورش در این باشگاه، به قهرمانی لیگ برتر آفریقای جنوبی رسید و به مرور آمار چهار قهرمانی لیگ، دو قهرمانی جام حذفی، دو قهرمانی نِدبانک کاپ، یک قهرمانی لیگ قهرمانان آفریقا و یک سوپرکاپ آفریقا را برای سانداونز، به ثبت رساند.
در سال ۲۰۱۶ و در لیگ قهرمانان آفریقا، سانداونز با هدایت موسیمانه به فینال آفریقا رسید و به مصاف الزمالک رفت. در بازی رفت فینال، سانداونز با نتیجه ۳-۰ الزمالک را شکست داد و شکست ۱-۰ در بازی برگشت نیز نتوانست جلوی قهرمانی آنها را بگیرد. پس از این قهرمانی، موسیمانه و تیمش در جام باشگاههای جهان ۲۰۱۶ شرکت کردند و بعد از شکست در برابر کاشیما و چونبوک، دو باشگاه آسیایی، به جایگاه پنجم این تورنمنت دست یافتند.
پس از هشت سال پرافتخار و کسب عنوان پرافتخارترین مربی آفریقای جنوبی، موسیمانه در چهار بازی آخر لیگ برتر مصر، هدایت الاهلی، یکی از بزرگترین باشگاههای قاره آفریقا را برعهده گرفت. او در همان مدت کوتاه حضورش در فصل ۲۰-۲۰۱۹، به تمامی افتخارات ممکن با الاهلی رسید. او در این فصل که در میانههای آن به مصر آمده بود به قهرمانی در لیگ برتر مصر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آفریقا دست یافت.
او در سه بازی لیگ قهرمانان اروپا، ابتدا الوداد مراکش را در مرحله نیمه نهایی شکست داد و سپس بار دیگر الزمالک را از رسیدن به قهرمانی در آفریقا، بازداشت. موسیمانه در فصل دومش در الاهلی، در لیگ برتر مصر، حریف الزمالک نشد و به نایب قهرمانی رضایت داد اما بعد از قهرمانی در سوپرکاپ آفریقا، با پیروزی ۳-۰ برابر کایزرچیف از کشورش، از عنوان قهرمانی خود و باشگاهش در لیگ قهرمانان آفریقا دفاع کرد. موسیمانه یک فصل دیگر در الاهلی ماند و پس از نایب قهرمانی در لیگ داخلی و قهرمانی باشگاههای آفریقا، از الاهلی جدا شد. او در این فصل فقط موفق به قهرمانی در سوپرکاپ آفریقا شد.
الوداد مراکش، مانع بزرگی برای کسب قهرمانی در سومین دوره متوالی لیگ قهرمانان بود. او با الاهلی در دو دوره جام باشگاههای جهان شرکت کرد و در هر دو دوره به جایگاه سوم رسید. در سال ۲۰۲۱، الاهلی پس از شکست در برابر بایرن مونیخ در نیمه نهایی، پالمیراس را در رده بندی شکست داد و سوم شد. در سال ۲۰۲۲ نیز، الاهلی بعد از شکست مونتری و باخت در برابر پالمیراس، در رده بندی با چهار گل، الهلال را شکست داد و سوم شد.
موسیمانه بعد از جدایی از الاهلی مصر، ماموریت بازگرداندن الاهلی عربستان به لیگ برتر این کشور را پذیرفت. الاهلی که سقوط عجیبی به لیگ سطح دوم عربستان داشت، با هدایت موسیمانه قهرمان لیگ سطح دوم عربستان شد و به لیگ برتر بازگشت. او مدتی در الوحده امارات حضور داشت اما بعد از ۱۰ بازی از این باشگاه اخراج شد. موسیمانه در الوحده، با احمد نورالهی، هافبک سابق پرسپولیس همکاری داشت. او در فصل ۲۴-۲۰۲۳، به عنوان سرمربی ابهای عربستان انتخاب شد اما نتوانست این باشگاه را در لیگ برتر عربستان نگه دارد.
حال موسیمانه در جستجوی باشگاه جدیدی برای ادامه فعالیت خود است و بعد از دو دوره لینک شدن به پرسپولیس، حالا یکی از گزینههای لینک شده به استقلال است. او مدرک پرولایسنس یوفا را دارد و سیستم مورد علاقهاش ۲-۴-۴ است.
عملکرد موسیمانه به عنوان سرمربی
سوپر اسپرت: ۳۳ بازی (میانگین امتیازی ۱.۴۸)
آفریقای جنوبی: ۱۷ بازی (میانگین امتیازی ۱.۵۳)
سانداونز: ۳۳۶ بازی (میانگین امتیازی ۱.۹۴)
الاهلی مصر: ۱۰۲ (میانگین امتیازی ۲.۱۷)
الوحده امارات: ۱۰ بازی (میانگین امتیازی ۱.۸۰)
ابها عربستان: ۱۵ بازی (میانگین امتیازی ۱.۲۰)
افتخارات
قهرمانی مصر
قهرمانی جام مصر
۲ قهرمانی عربستان
۴ قهرمانی آفریقای جنوبی
۲ بار برنده جام آفریقای جنوبی
۲ بار برنده جام ندبانک
۳ بار قهرمان لیگ قهرمانان آفریقا
۳ قهرمانی سوپرجام آفریقا
مقام سومی جام باشگاه های جهان
آمار کل کریر این مربی
تعداد بازی : ۵۱۷
تعداد برد : ۲۸۸
تعداد مساوی : ۱۲۶
تعداد باخت : ۱۰۳
گل زده : ۸۳۱
گل خورده : ۴۵۱
میانگین امتیاز: ۱,۷۵